Bank en financiën

De ontwikkeling van de regelgeving in de materie van het financieel recht vertaalt de zorg van de Belgische en Europese wetgever ter garantie van de transparantie van de financiële markten, in het bijzonder teneinde de bescherming van de ondernemingen te garanderen met deelnames in genoteerde bedrijven of van de consumenten van de financiële producten.

In de materie van regelgeving geldend voor genoteerde bedrijven adviseren wij onze cliënten, in het bijzonder in het kader van een openbaar overnamebod (OPA). Wij behandelen eveneens zaken waar de regelgeving inzake financiële producten van toepassing is (MIFID-richtlijn…), voornamelijk wat betreft consumentenbescherming.

Regelmatig worden wij geconsulteerd in zaken van financieel strafrecht waar wij onze ruime ervaring en zorg voor discretie aan de dag leggen, steeds in het beste belang van onze cliënten.

Ook het bankenrecht kent een stijgende ontwikkeling. Iedereen zal op een bepaald moment een bankrekening openen, krediet aangaan of financiële beleggingen houden. De Belgische en Europese wetgeving wordt voortdurend aangepast teneinde rekening te kunnen houden met praktijken gehanteerd door de economische actoren.  

Ons kantoor staat haar cliënten bij – banken of particulieren – in het kader van geschillen inzake allerhande kredieten (consumentenkrediet, krediet toegekend aan KMO’s of grote ondernemingen, hypothecaire kredieten…).

Onze ervaring strekt ook tot de vragen aangaande financiële beleggingen, portefeuillebeheer en beheer bankrekeningen, waarin de bankinstellingen hun aansprakelijkheid in het geding kunnen zien komen door informatie –en raadgevingsverplichtingen.

Wij komen tussen zowel om onze cliënten te adviseren voor het ontstaan van een geschil als de procedurele geschillen, steeds in de optiek de belangen van onze cliënten zo goed mogelijk te verdedigen.
© Matray Matray & Hallet - Mentions légales - Développé par Peps Communication. Tous droits réservés.